Mainos

Audilta lähes miljoona autoa jälkitarkastukseen

Autonvalmistaja Audi joutuu kutsumaan jälkitarkastukseen lähes miljoona autoa parantaakseen niiden turvatyynyjärjestelmää.

Autoista 835 000:ssa kuljettajan puoleisella turvatyynyllä on taipumus täyttyä ilman ennakkovaroitusta auton seisoessa paikallaan.

Autot ovat tyyppiä Audi 80, A-4, A-6 ja A-8, ja ne on valmistettu vuosina 1995-96. Niistä 391 000 on myyty Saksassa ja loput muissa maissa.

Lisäksi Audi kutsuu jälkitarkastukseen noin 68 000 autoa mallia Audi 80, 100, 200, V8 Coupe ja Cabriolet, jotka on valmistettu vuosina 1988-92. Näissä autoissa vaihdetaan turvatyynyn ohjauslaite pidemmälle kehitettyyn laitteeseen.

Suomessa tarkastetaan pari tuhatta Audia

VV-Auton tekninen johtaja Christian Hein sai tiedon asiasta torstaina. Hein arvioi, että Suomessa näitä Audin tyyppejä on noin noin kaksi tuhatta.
-Autossa on aina sähköstaattista varausta ja se saattaa aiheuttaa ilmatyynyn laukeamisen. Tosin yhtään tällaista tapausta ei tiedetä sattuneen, Hein totesi.

Mainittujen autotyyppien omistajat saavat lähiaikoina VV-Autolta kirjeen, jossa kerrotaan turvatyynyjärjestelmän tarkistamisesta. Tarkastus vie Heinin mukaan 20-30 minuuttia. Kyse on varotoimesta.

Espoon Suomenojalla Audeja myyvä Jari Pyrrö sai tiedon turvatyynyasiasta Huomenta Suomen aamuisista uutisista. Yksikään asiakas ei vielä aamulla ollut ottanut yhteyttä liikkeeseen näissä merkeissä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.