Mainos

Au-pairin tuomio vain Internetissä

Amerikkalainen tuomari Hiller Zobel on päättänyt julkistaa maailmaa kuohuttaneen au-pair -oikeudenkäynnin lopullisen tuomion suoraan vain internetissä. Kyseessä tulee olemaan ensimmäinen netissä annettu tuomio.

Englantilaiselle 19-vuotiaalle au-pairille Louise Woodwardille langetettu elinkautinen vankeustuomio toisen asteen murhasta on aiheuttanut mielenosoituksia sekä Yhdysvalloissa että Englannissa. Valamiehistö katsoi Woodwardin surmanneen hoitamansa yhdeksän kuukauden ikäisen vauvan, mutta monet ovat pitäneet todisteita liian hatarina.

Massachusettsin-osavaltion lakien mukaan tuomarilla on oikeus muuttaa valamiehistön päätöstä. Tuomari Hiller Zobel voi lieventää valamiehistön langettaman päätöksen kuolemantuottamukseksi, jolloin Woodwardin vankeustuomiosta tulee lyhyempi. Zobel voi myös määrätä pidettäväksi uuden oikeudenkäynnin tai hylätä syytteet kokonaan. On tietysti myös mahdollista, että päätöstä ei muuteta ollenkaan.

Päätti tuomari Hiller Zobel mitä tahansa jatkuu oikeudenkäynti todennäköisesti ylemmissä oikeusasteissa. Louise Woodwardin puolustuksella on oikeus valittaa päätöksestä. Mikäli Zobel lieventää tuomiota voi jutun syyttäjä taas pyytää ylempiä oikeusasteita muuttamaan tätä päätöstä.

Varsin edistyksellisenä pidetty tuomari Zobel on luvannut tuomion ilmaantuvan webbiin osoitteessa www.lawyersweekly.com aikaisintaan maanantaina. Kyseisen lakimieslehden palvelin valmistautuu jo jättiläismäiseen yhteysruuhkaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.