Mainos

Atrian lihoista löytyi Venäjän tarkastuksissa kummallista antibioottia

Atrian possunlihasta on venäläistarkastuksissa jo viime vuonna löytynyt outoja antibiootteja, joiden takia Atrian sian- ja naudanliha on ollut vientikiellossa helmikuusta lähtien. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle uutiset.

Atria Suomen toimitusjohtaja Juha Grön kertoo, että rutiinivastaanottotarkastuksessa lihasta löytyi jäämiä antibiootista, jota ei koko EU:n alueella käytetä.

- Tilanne ihmetytti ja mietimme, että laboratoriomenettelyssä oli jotain erilaista, koska sitä antibioottia ei ole Suomessa koskaan käytetty eikä Suomessa ei sitä ole. Olisiko pitoisuudet sitten niin alhaisia, etteivät ne muuten näkyisi?

Menikö Venäjällä purkit sekaisin?

Grön kertoo, että tarkastuksissa on aina jotain korjattavaa ja suuri osa niistä on esimerkiksi dokumentoinnissa tapahtuneita virheitä tai kehittämistilanteita. Hänen mukaansa on kuitenkin täysi mysteeri, mistä antibioottilöydöksiä on voinut lihaan tulla.

- Selvitykset on tehty ja ei ole mahdollista, että antibioottia meidän lihassa on. On mahdotonta sanoa, mistä löydös on johtunut. Laboratoriokäsittelyssä on voinut purkit mennä sekaisin, sekin on mahdollista.

Venäjän vienti on Atrian vientiliikevaihdosta noin 1,5 prosenttia, joten suuria taloudellisia menetyksiä vientirajoitus ei tuo. Kuitenkin pitkittyessään Grön kertoo tilanteen voivan muuttua hankalaksi. Grön kertoo, että nyt Venäjän viennistä poisjääneet tuotteet on saatu suurimmaksi osaksi myytyä Euroopan alueelle.

- Raskaana menee pakkasvarastot, mutta kyllä ostaja löytyy, kysymys on vaan millä hinnalla.

Tilanteen jatkuminen on Grönin mukaan kiinni Venäjän viranomaisista ja nyt käytävistä neuvotteluista.

- Olemme osoittaneet, että puutteet ovat korjattu jo toukokuun tarkastuksessa, joten nyt toivomme vaan, että se riittää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.