Mainos

Atrian lähettämöjen työntekijät työnseisauksessa

Atria Oy:n lähettämöjen työntekijät pysäyttivät työt aamulla Kuopiossa ja Oulussa. Kyseessä on vastalause yhtiön ilmoitukselle, jonka mukaan lähettämötoiminta lopetetaan Kuopion ja Oulun yksiköissä vuoden 2000 syksyyn mennessä.

Kuopiossa myös muut noin 300 työntekijää lopettivat työt puolenpäivän jälkeen. Työnseisausta jatketaan huomenna, ja töihin palataan vasta maanantaina.
-Välttämättömät hätätyöt teurastamossa tehdään, mutta muuten tuotanto pysäytetään Kuopiossa maanantaihin saakka. Oulusta olemme saaneet samanlaisen viestin, kertoi kuopiolainen työsuojeluvaltuutettu Eino Koponen tänään.

Kuopion lähettämössä on noin 60 työntekijää ja Oulussa noin 40. Lähettämöiden toiminnan loppuminen liittyy uuteen logistiikkakeskukseen, jonka Atria on päättänyt rakentaa Nurmoon. Investoinnin arvioidaan vähentävän työvoiman tarvetta noin 200:lla.

Paatelainen: Työpaikat voivat lisääntyä

Atrian toimitusjohtajan Seppo Paatelaisen mukaan lähettämöjen työntekijät voidaan siirtää muihin tehtäviin yhtiön sisällä. Paatelainen pitää mahdollisena, että työvoimatarve kasvaa myös seuraavan parin vuoden aikana.
-Paikkakunnittain henkilöstömäärät ovat kasvaneet, koska tuotantomäärät ovat vahvassa nousussa. Näin ollen työntekijät pystytään kyllä sijoittamaan Nurmoon ja Kuopioon toisiin tehtäviin. Tilapäisissä työsuhteissa olevia ihmisiä joudutaan siirtämään kyllä vakituisessa työsuhteessa olevien tieltä, kertoi Paatelainen.

Kuopion osalta Paatelainen pitää näkymiä hyvänä, sillä toiminnot ovat lisääntymässä. Kuopiossa on Paatelaisen mukaan tänä vuonna lisätty naudan- ja sianlihan teurastusta sekä leikkuutoimintaa. Myös metwurstin ja lemmikkieläinten ruokatuotanto on kasvussa. Oulussa Atrialla on lähettämö ja myyntikonttori. Ratkaisun jälkeen kaupunkiin jää vain myyntikonttori.

Työntekijät odottavat investointeja

Mielialat Atrian Kuopion tehtaalla olivat tänään apeat. Työsuojeluvaltuutettu Koponen kertoi kuulleensa toimitusjohtaja Paatelaisen rauhoittelut Kuopion toimintojen kehittämisestä. Kuopiossa on ollut 650 työntekijää enimmillään. Tuotannollisten työntekijöiden määrä on pudonnut 5-6 vuodessa noin puoleen.

Kuopion tehtaalla järjestettiin työnseisaus viimeksi 1995, jolloin makkaratehdas lopetettiin. Atrialla on nyt noin 2400 työntekijää Suomessa ja 600 Ruotsissa. Viimeisen kahden vuoden aikana määrä on lisääntynyt Paatelaisen mukaan noin 200:lla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.