Mainos

Atrialle rehutehdas Varkauteen

Atria-konserniin kuuluvan A-rehun Varkauden rehutehdas tulee Valion entiseen meijeriin, jonka Atria osti lokakuussa Valiolta.

Atria-konserniin kuuluva A-Rehu perustaa naudanrehutehtaan Varkauteen. Tavoitteena on, että tehdas aloittaa tuotannon ensi syksynä, A-Rehun toimitusjohtaja Jouko Lahtinen kertoo.

Lahtisen mukaan itäsuomalaiset lihantuottajat ovat kärsineet rehutehtaan puutteesta. Polttoaineiden hintojen noustessa myös rehujen kuljetuskustannukset ovat kasvaneet, jolloin kaukana rehutehtaista sijaitsevat tuottajat ovat joutuneet maksamaan rehustaan enemmän.

Uusi rehutehdas palvelee tehokkaimmin maidon- ja naudanlihantuottajia 250 kilometrin säteellä Varkaudesta. Se tarkoittaa aluetta, joka ulottuu Etelä-Savosta Kainuuseen ja Karjalaan.

Atrialla on Kuopiossa nautateurastamo. Sian teurastuksen konserni sen sijaan keskittää Pohjanmaalle Nurmoon.

Varkauden rehutehdas tulee Valion entiseen meijeriin, jonka Atria osti lokakuussa Valiolta. Tuotantokapasiteetiksi tulee aluksi 40 miljoonaa kiloa erilaisia rehuseoksia. Tehtaalle voidaan tuoda rehujen komponentteja suoraan laivasta Varkauden sataman kautta, mikä tuo kustannussäästöjä.

Lisäksi vanhassa meijerissä puretaan purkeista Valion varastomaitoja, jotka eivät enää kelpaa vähittäismyyntiin. Maito menee vasikoiden juomaksi, ja tyhjät purkit toimitetaan uusiokäyttöön läheiselle Stora Enson paperitehtaalle.

Lahtisen mukaan pitkälle automatisoitu tehdas ei työllistä suoraan kuin pari henkilöä kussakin työvuorossa. Sen sijaan kuljetuksiin, kiinteistön huoltoon ja muihin vastaaviin palveluihin tarvitaan ulkopuolisia yrittäjiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.