Mainos

Atria yhtiöittää toimintaansa

Atria ryhtyy yhtiöittämistoimiin Nurmossa, Kuopiossa ja Kauhajoella. Tavoitteena on mm. terävöittää tuottavuuden hallintaa.

Atria

Atria Oyj:n hallitus on päättänyt yhtiöittää toimintojaan Nurmossa, Kuopiossa ja Kauhajoella. Perustettavia yhtiöitä tulee kyseisissä toiminnoissa olemaan neljä. Nurmon osalta yhtiöitetään sian teurastamo- ja leikkaamotoiminnot, Kauhajoella naudan teurastamo- ja leikkaamotoiminnot ja Kuopiossa omissa erillisissä yhtiöissään sekä naudan että sian teurastamo- ja leikkaamotoiminnot.

Myös Atrian Oy:n nykyiset teknisen palvelun toiminnot Nurmon, Kuopion ja Seinäjoen osalta yhtiöitetään perustettavan yhtiön nimiin.

Ei muutoksia henkilöstön asemaan

Atria omistaa sataprosenttisesti perustettavien yhtiöiden osakekannan. Järjestelyt eivät aiheuta muutoksia organisaatiossa eivätkä myöskään vaikuta henkilöstön asemaan, vakuuttaa Atria.

- Henkilöstö siirtyy uusien yritysten palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kauhajoen osalta myös tekninen henkilöstö ja vastuut siirtyvät perustettavalle teurastamoyhtiölle. Kuopion osalta selvitetään myös kunnossapidon ulkoistamismahdollisuutta.

Järjestelyjen tavoitteena on Atrian mukaan selkeyttää ja parantaa toimintojen seurattavuutta sekä terävöittää tuottavuuden hallintaa kyseisissä toiminnoissa. Muiksi tavoitteeksi yhtiö mainitsee vastuunjaon selkeyttämisen uuden toimintamallin mukaiseksi ja osaamisen kehittymisen takaamisen.

Suomen suurin naudan käsittelijä

Atria käsitteli viime vuonna lähes kolmanneksen valtakunnan sikamäärästä. Nurmossa yhtiö käsitteli lähes 80 prosenttia ja loppuosan Kuopiossa.

Atria on Suomen suurin naudan käsittelijä. Viime vuonna Atrian Kauhajoen ja Kuopion tuotantolaitoksilla teurastettiin nautaa runsaat 37 miljoonaa kiloa rahtiteurastus mukaan lukien.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.