Mainos

Atria tuo geenimuunneltua rehua Suomeen ensi vuonna

Geenimuunnellulla rehulla kasvatettu sika päätynee kaupan tiskeihin noin vuoden päästä. Atrian mukaan lihan hinta on kuitenkin luvassa korotuksia loppuvuodesta.

Elintarvikeyhtiö Atria suunnittelee tuovansa geenimuunneltua rehua Suomeen ensi vuodesta alkaen.

- Lähdemme siitä, että geenimuunnellun rehun käyttö on realismia Suomessakin. Maailman soijakaupasta 90 prosenttia on jo geenimuunneltua soijaa, sanoo Atrian varatoimitusjohtaja Juha Gröhn.

Geenimuunnellulla soijalla kasvatettua Atrian sikaa voi löytyä kaupan tiskeiltä siis jo noin vuoden päästä. Rehun tilauksesta kuluu Gröhnin mukaan noin 8-10 kuukautta siihen, että rehulla kasvatettu liha on kaupan tiskillä.

- Tarvitsemme käyttöömme kaikki keinot, joilla lihantuotanto säilyy kannattavana Suomessa, Gröhn perustelee halvemman geenimuunnellun soijan ottamista käyttöön.

Hinnanalennuksia Atria ei tuotteisiinsa lupaa, päinvastoin. Loppuvuodesta hinnankorotuksia on luvassa Suomessakin. Myös Atrian kilpailija LSO Foods on ilmoittanut aloittavansa geenimuunnellun soijan tuonnin.

Venäjä vetää, Baltia takkuilee

Osavuosikatsauksestaan kertonut Atria kohensi jälleen tulostaan vuoden toisella neljänneksellä. Konsernin voitto ennen veroja nousi 46 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 5 miljoonaa euroa. Svensk Snabbmat för Storkökin myynnistä kirjattiin 35 miljoonan euron myyntivoitto.

Yhtiöllä pyyhki hyvin etenkin Venäjällä. Odotukset pysyvät jatkossakin korkealla, kun yhtiö aloittaa myynnin myös Pietarin ja Moskovan ulkopuolisille alueille. Baltian osalta arvio hieman aleni. Toimintojen odotetaan pääsevän plussalle loppuvuoden aikana, kun aiemmin sen odotettiin tapahtuvan jo kolmannella vuosineljänneksellä.

Konsernin liikevaihto kasvoi neljänneksen 346 miljoonaan euroon. Yhtiö odottaa myös koko vuoden myynnin kasvavan ja operatiivisen liikevoiton olevan selkeästi viime vuotta parempi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.