Mainos

Atria kertoi ostoaikeistaan Venäjällä

Atria aikoo ostaa keväällä yhtiön Venäjältä. Yrityskaupan kohdetta tai suuruutta Atria ei kerro.

Atria aikoo ostaa keväällä yhtiön Venäjältä. Atrian toimitusjohtajan Seppo Paatelaisen mukaan kaupan eteen on tehty töitä reilun vuoden ajan. Lopullista oston ajankohtaa hän ei vielä osaa sanoa.

- Tulemme pääsemään lähiaikoina eteenpäin, Paatelainen kertoi STT:lle.

Paatelaisen mukaan Atria on tehnyt perusteellisia selvityksiä mahdollisista ostettavista yrityksistä. Tavoitteena on ostaa merkkituotteita valmistava liha-alan yritys, joka keskittyy loppujalostukseen ja kuluttajamarkkinointiin. Ostettavan yrityksen markkinaosuudesta Venäjällä Paatelainen ei vielä halua puhua.

- Venäjään liittyy tiettyjä riskejä. Ostettavan yrityksen koko on mitoitettava niin, ettei yhtiö ajaudu kriisiin, vaikka negatiivisimmat riskit toteutuisivatkin, Paatelainen muotoili.

Lokakuussa Atria teki aiesopimuksen virolaisen Valga Lihatööstusin ostamisesta. Valga Lihatööstus on Viron toiseksi suurin alan yritys. Atria kertoi kaupan olevan loppusuoralla lähiaikoina. Jo aiemmin Atria laajentui Liettuaan, ja nyt seinäjokelaisyhtiö kertoi tavoitteenaan olevan Baltiassa neljänneksen osuus alueen lihamarkkinoista. Osuus on sama kuin Atrialla on Suomessa ja Ruotsissa, joissa yritys on vahvistanut markkina-asemaansa kuluneen vuoden aikana.

Atrian suurin suomalainen kilpailija HK Ruokatalo on toiminut Baltiassa jo pitkään, ja yhtiö on hankkinut jalansijaa myös Puolasta.

Atria on kuitenkin Itämeren suurin lihatuotteiden valmistaja. Toimitusjohtaja Paatelaisen mukaan yhtiön tavoitteena on pysyä jatkossakin alueen suurimpana alan yrityksenä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.