Mainos

Atria ja Kemira yllättivät, Neste hiipui

Elintarvikeyhtiö Atrian tulos heikkeni huhti-kesäkuussa, mutta oli odotuksia parempi. Tulos ennen veroja oli 4,4 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 7,7 miljoonaa euroa.

Atria arvioi, että taantuma vaikuttaa erityisesti kalliimpien tuotteiden myyntiin. Toisaalta edullisempien tuotteiden kysyntä on lisääntynyt.

Atrian liikevaihto pysyi pitkälti edellisen vuoden tasolla ja oli 337 miljoonaa euroa. Konsernin koko vuoden liikevaihdon ennakoidaan jäävän viime vuoden tasolle.

Kemira ylitti odotukset

Kemianyhtiö Kemiran tulos ylitti reilusti odotukset. Yhtiön tulos ennen veroja oli huhti-kesäkuussa miltei 40 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli vajaat 26 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Harri Kermisen mukaan myyntimäärien supistuminen on pystytty monin paikoin kompensoimaan viime vuoden loppupuoliskolla saaduilla myyntihintojen korotuksilla. Kysyntä on kuitenkin yhä viime vuotta heikompaa. Lisäksi raaka-aineiden hinnoissa on nousupaineita.

Kemiran liikevaihto laski viime vuodesta 651 miljoonaan euroon.

Neste Oilin tulos hupeni

Neste Oilin tulos ennen veroja hupeni huhti-kesäkuussa 109 miljoonaan euroon, kun se vuosi sitten oli 284 miljoonaa euroa. Liikevaihto pieneni 40 prosenttia vajaaseen 2,6 miljardiin euroon.

Toimitusjohtaja Matti Lievosen mukaan öljytuotteiden jalostusmarginaalit ovat heikon kysynnän takia edelleen kapeita, eikä tilanteen nopeaa korjaantumista ole odotettavissa. Jos marginaalit eivät parane heinäkuusta, Neste Oil odottaa heinä-syyskuun tuloksen jäävän vielä selvästi huhti-kesäkuuta heikommaksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.