Mainos

Atria ja Karjaportti sittenkin yhdistymisneuvotteluihin

Karjaportin hallitus päätti tänään jatkaa Atrian tekemän yhdistymistarjouksen selvittämistä.

Makkaratyöntekijä

Atria ilmoitti viime viikolla neuvottelevansa Karjaportin kanssa yhtiöiden yhdistymisestä. Karjaportin tämänpäiväisen ilmoituksen jälkeen Atrian toimitusjohtaja Seppo Paatelainen sanoo, että neuvottelut yhtiöiden välillä alkavat jo tällä viikolla. Tarkempaa aikaa ja paikkaa ei ole sovittu.
-Lopputulokseen pääsyyn menee muutamia viikkoja, jos ratkaisu on myönteinen, Paatelainen arvioi.
Jos neuvottelut eivät johda tulokseen, ratkaisu tulee hänen mukaansa nopeammin.

Myös Karjaportin toimitusjohtaja Pekka Kaikkonen sanoi, että ratkaisuun pyritään pikaisesti. Osapuolet eivät halunneet kertoa tarjouksen sisällöstä ja neuvotteluista enempää.
-Tarjous otettiin vastaan. Muuta kommentoitavaa ei ole, Kaikkonen sanoi.

Atria antoi viime viikolla pörssitiedotteen, jonka mukaan yhtiöt neuvottelevat yhdistymisestään. Ilmoitus aiheutti sekaannusta Karjaportin edustajien ilmoitettua, että yhtiö on hylännyt Atrian tarjouksen. Myöhemmin ilmeni, että hylkäys koski Atrian aiempaa tarjousta, ja Karjaportille oli lähetetty uusi tarjous.

Yhtiön hallitus käsitteli tänään uutta tarjousta.
-Eivätköhän tarjouksen ehdot ole kohtuullisen selviä Karjaportille, Paatelainen arvioi, vaikka Karjaportin tämänpäiväisessä tiedotteessa puhuttiin tarjouksen ehtojen selvittämisestä. Atrian ehdotuksen mukaan yhtiöiden teolliset toiminnot yhdistettäisiin. Karjaportista olisi tullut pörssissä noteerattavan Atrian osakas.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Karjaportin omistajat olisivat olleet tyytymättömiä ehdotettuun omistusosuuteensa Atriassa. Paatelaisen mukaan kaikki julkisuudessa liikkunut tieto ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Toinen karjaporttilaisia hiertänyt seikka on ollut Mikkeliin suunnitellun teurastomoinvestoinnin kohtalo. Investointisuunnitelman epäillään joutuvan vaakalaudalle.

Atrian taholta yhtiöiden yhdistymistä on perusteltu mm. toiminnan tehostamisella. Valtakunnalliselle Atrialle Kaakkois-Suomessa toimiva Karjaportti täydentäisi puuttuvan alueen yhtiön lihanhankinnassa.

Seinäjoella pääkonttoriaan pitävä Atria on Suomen suurin lihanjalostusyritys noin 3,7 miljardin markan liikevaihdolla. Karjaportti on puolestaan alan neljänneksi suurin yritys. Sen liikevaihto oli viime vuonna noin 800 miljoonaa markkaa. Yhdessä Atria ja Karjaportti muodostaisivat selvästi suurimman lihanjalostusyrityksen Suomessa. Nyt Atrian niskaan hengittää HK Ruokatalo. Kolmanneksi suurin liha-alan yritys on Saarioinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.