Mainos

Atlantista löytyi 200 tonnin hopealasti

Irlannin rannikolta on löytynyt toisen maailmansodan aikana upotettu englantilainen rahtilaiva, jonka ruumassa on todellinen aarre: 219 tonnia hopeaa.

Vuonna 1941 upotetun höyrylaiva SS Gairsoppan lastin arvo on 155 - 175 miljoonaa euroa. Se on arvokkain meren pohjasta koskaan löydetty lasti.

Hylyn löysi amerikkalainen hylkyjen etsimiseen erikoistunut yritys Odyssey Marine Exploration, jonka kanssa Britannian hallitus teki viime vuonna sopimuksen. Sukellusrobottien kuvaamien videoiden perusteella on voitu vahvistaa, että kyseessä on todellakin SS Gairsoppan hylky.

Lastin nostaminen alkaa todennäköisesti ensi keväänä.

Britannian sotakuljetusministeriön höyrylaiva oli vuonna 1941 palaamassa Intiasta hopea-, rauta- ja teelastissa, kun saksalainen sukellusvene upotti sen. 125-metrinen, teräsrunkoinen SS Gairsoppa on siitä lähtien levännyt 4 700 metrin syvyydessä kansainvälisillä vesillä, noin 500 kilometrin etäisyydellä Irlannin lounaisrannikosta.

Laivan 85 hengen miehistöstä selvisi elossa vain yksi mies. Myrskyssä, kaukana rannikosta keikkuneet pelastusveneet eivät päässeet perille asti.

(MTV3 - AP - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.