Mainos

Atlantis-sukkulalle uusi laukaisupäivä

Sukkulan laukaisua on jouduttu lykkäämään useita kertoja. Nyt se yritetään saada matkaan ensi viikon keskiviikkona tai torstaina.

Avaruussukkula Atlantis aiotaan laukaista avaruuteen ensi viikon puolivälissä, joko keskiviikkona tai torstaina. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on lykännyt sukkulan laukaisua Kennedyn avaruuskeskuksesta Floridasta jo useita kertoja muun muassa laukaisupaikalle iskeneen salaman ja Floridaa uhanneen trooppisen myrskyn Erneston takia.

Atlantis päätettiin jo siirtää suojahalliin, mutta Ernesto-myrskyn laannuttua sukkula kuljetettiinkin takaisin laukaisualustalle.

Kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle lähetettävä sukkula on laukaistava ennen syyskuun 7. päivää, koska silloin avaruusasema sekä aurinko ovat sopivassa kulmassa aluksen matkaa varten. Myös Venäjä aikoo lähettää tuolloin oman Soyuz-avaruussukkulansa avaruusasemalle.

Alunperin Atlantiksen oli tarkoitus lähteä matkaan jo viime sunnuntaina. Sen on määrä viedä kaksi aurinkopaneelia kansainväliselle avaruusasemalle. Matkaan on lähdössä kuusi astronauttia.

Lento on osa suunniteltua 16 lennon sarjaa, jonka aikana amerikkalaiset toivovat saavansa ISS:n valmiiksi vuoteen 2010 mennessä, jolloin sukkulalaivue siirtyy eläkkeelle.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.