Mainos

Atlantis-sukkula palasi Maahan

Sukkulan oli määrä laskeutua jo eilen, mutta paluulentoa lykättiin, kun sukkulan vieressä oli havaittu tuntematon esine.

Atlantis-sukkula on laskeutunut ongelmitta Kennedyn avaruuskeskukseen Floridassa.

Atlantiksen paluuta siirrettiin eilen, sillä huolenaiheena oli sukkulan vieressä havaittu tunnistamaton esine. Esineen pelättiin joko irronneen Atlantiksesta tai vahingoittaneen sitä.

Tarkastuksissa ei kuitenkaan havaittu merkkejä kummastakaan mahdollisuudesta. Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan mukaan kyse oli todennäköisesti muoviesineestä.

Atlantiksen miehistö sai avaruusasemalla valmiiksi asennus- ja korjaustyöt. Vaikein työtehtävä oli asentaa asemalle kaksi uutta aurinkopaneelia.

ISS:n rakentaminen alkoi vuonna 1999. Rakennustöihin tuli usean vuoden tauko sen jälkeen, kun avaruussukkula Columbia tuhoutui vuonna 2003 palatessaan maan ilmakehään. Sukkulan seitsemän hengen miehistö sai surmansa.

Columbian tuhon jälkeen Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa halusi olla erityisen tarkka Atlantiksen viereltä löydetyn esineen suhteen. Columbian polttoainetankista oli nousun yhteydessä irronnut pala eristettä, joka osui sukkulaan ja vaurioitti sen pintaa.

Nasan seuraava sukkulalento on määrä toteuttaa joulukuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.