Mainos

Atlantis-sukkula lähti paluumatkalle

Avaruussukkula Atlantis on lähtenyt paluumatkalle kohti Maata. Sukkula ehti olla yhdeksän päivää kiinnittyneenä kansainväliseen ISS-avaruusasemaan.

- Tahtoisimme vain kiittää vieraanvaraisuudesta. Meillä oli hauskaa ja opimme paljon, huikkasi Atlantiksen komentaja Stephen Frick radioonsa lähtöviestiksi ISS:n komentajalle Peggy Whitsonille.

Avaruussukkulan miehistön tärkein tehtävä oli eurooppalaisen Columbus-laboratorion kiinnittäminen asemaan. Astronautit tekivät kaikkiaan kolme avaruuskävelyä oleskelunsa aikana.

Sukkulan kyydissä palaa Maahan myös amerikkalainen astronautti Daniel Tani, joka on työskennellyt avaruusasemalla lokakuusta saakka. Atlantiksen on määrä palata Floridaan keskiviikkona.

Samaan aikaan kun Atlantis lähti kohti Maata, sen sisaralus Endeavour siirrettiin lähtöalustalle Floridassa. Endeavour on määrä laukaista kohti ISS-asemaa 11. maaliskuuta. Se vie asemalle japanilaisen Kibo-laboratorion.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa aikoo tehdä kuusi sukkulalentoa tänä vuonna. Lennoilla huolletaan muun muassa Hubble-avaruusteleskooppia.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.