Mainos

Atlantan ammuskelun motiivi yhä epäselvä

Yhdysvalloissa viranomaiset koettavat edelleen saada selville, miksi 44-vuotias Mark Barton avasi tulen eilen kahdessa atlantalaisessa toimistorakennuksessa.

Silminnäkijöiden mukaan Barton käveli iltapäivällä osakevälittäjän toimistoon, avasi tulen käsiaseilla, siirtyi sen jälkeen toiseen rakennukseen ja jatkoi ammuskelua siellä.

Toimistossa olleet sanovat, että ennen ammunnan alkamista ei ollut minkäänlaista riitaa tai sananvaihtoa. Välikohtauksessa kuoli kahdeksan; loukkaantuneita on 12, heistä seitsemän on kriittisessä tilassa alueen sairaaloissa. Barton ampui itsensä myöhemmin, kun poliisit olivat havainneet hänen autonsa huoltoasemalla.

Poliisi löysi lähes samaan aikaan kolme muuta ruumista Bartonin jäljiltä: hänen uskotaan tappaneen entisen vaimonsa ja kaksi lastaan jo tiistaina. Poliiseilla on hallussaan useita viestejä, joita ampuja oli jättänyt jälkeensä. Viestien tarkkaa sisältöä ei tiedetä, mutta niiden mukaan Bartonilla oli aikomus surmata vielä useita muita henkilöitä.

Ampujalla väkivaltainen menneisyys

Ammunnan syyksi ounasteltiin aluksi menetyksiä osamarkkinoilla, sillä Barton pelasi osakemarkkinoilla nimenomaan pikaisten voittojen toivossa. Pääasiassa hän sijoitti tietokoneen välityksellä, mutta hän oli myös käyttänyt niiden osakevälittäjien palveluja, joiden toimistoon hän hyökkäsi. Barton ei kuitenkaan tiettävästi ollut käyttänyt välittäjätoimiston palveluja sitten huhtikuun. Osakkeiden kurssit ovat pudonneet viime päivinä selvästi ja Bartonin uskottiin menettäneen runsaasti rahaa.

Uusimpien tietojen mukaan ammunnan taustalla on mahdollisesti muutakin. Bartonia on epäilty pitkään vuonna 1993 Alabamassa tapahtuneista murhista. Hänen silloinen vaimonsa ja anoppinsa löytyivät puukotettuina. Bartonia ei ole kuitenkaan koskaan syytetty noista veriteoista.

Ammunta uusin pitkässä väkivaltaisuksien sarjassa

Atlantan verilöyly on yksi pahimmista Yhdysvaltain työpaikoilla tapahtuneista veriteoista. Samalla on se jatkoa viimeaikaisten väkivaltaisuuksien sarjalle, joiden uhreina ovat useimmiten täysin ulkopuoliset ihmiset. Kesäkuussa Michiganissa mies ampui entisen psykiatrinsa ja naishenkilön sekä haavoitti neljää ennenkuin ampui itsensä. Huhtikuussa Coloradossa kaksi koululaista ampui koulussa kaksitoista ihmistä ja lopuksi itsensä. Samassa kuussa Utahissa mies ampui kaksi ihmistä ja haavoitti neljää, ennenkuin poliisi ampui hänet. Viime vuosina on ollut myös useita muita kohtalokkaita ampumavälikohtauksia kouluissa sekä työpaikoilla. Viimekeväisten ampumisten jälkeen aseiden hankinta.
(STT)

atlantan tappajan auto ja poliiseja

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.