Mainos

Atk- ja toimistotyöläisistä pulaa

Korkeasta työttömyysprosentista huolimatta eräisiin atk- ja toimistotyön ammatteihin on vaikea löytää tekijöitä. Työministeriön mukaan pulaa on mm. kirjanpitäjistä, atk-ammattilaisista ja -suunnittelijoista.

Tämän vuoden keväällä työvoimatoimistoissa oli noin 2 600 vaikeasti täytettävää työpaikkaa. Rekrytointivaikeudet ovat kasvaneet etenkin Uudellamaalla, mutta ongelmia esiintyy myös Hämeen, Turun ja Oulun työvoimapiireissä.

Tiedot ilmenevät Heikki Räisäsen ja Mika Tuomaalan raportista Rekrytointivaikeudet keväällä 1997, joka perustuu työvoimatoimistoille tehtyyn kyselyyn.

Raportin mukaan atk- ja toimistoalojen paikkojen täyttämisvaikeudet johtuvat erityisesti ammattitaidon puutteesta ja henkilökohtaisista ominaisuuksista. Myös monitaitovaatimus sekä ammatillisen peruskoulutuksen ja työkokemuksen puute ovat esteenä. Joissakin tapauksissa hakijoiden ammattitaito on vanhentunutta tai hakijoita ei yksinkertaisesti ole.

Rekrytointivaikeus tarkoittaa sitä, että julkisessa työnvälityksessä avoimeksi ilmoitettuun työpaikkaan on vaikea löytää soveltuvaa hakijaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.