Mainos

Atena Kustannus luottaa kotimaiseen

Atena Kustannus jatkaa kotimaiseen kirjallisuuteen painottuvaa julkaisulinjaansa. Kustantamon syysohjelmassa on Matti Lehmosen kääntämän savonkielisen Kalevalan lisäksi muun muassa neljä kotimaista proosauutuutta. Harri Tapperin Hevone, naene ja kuu on kertomuskokoelma entisaikojen isännistä, emännistä, piioista ja rengeistä. Kirja on kirjoitettu vanhalla Saarijärven murteella.

Muun muassa runoista ja matkakirjoista tuttu Hannu Nikander on kirjoittanut ensimmäisen romaaninsa, joka on omaelämäkerrallinen. Aurinko katsoo taakseen kuvaa varttuvan pojan läheistä ja mutkikasta suhdetta viisaaseen isään, joka kuuluu häviäjiin. Timo Malmin romaani Tähkäpää kertoo suomalaisen sotavangin neljä vuotta kestävästä matkasta läpi Neuvostoliiton sotavankileirien.

Hilkka Ravilon kolmas romaani Älä itke äitini on kertomus kovasta yhteiskunnasta, jossa yksilö jauhautuu virkakoneiston rattaissa ja media työstää tähtiä tyhjästä. Atenan kulttuurihistoriallista antia täydentää viitisentoista tietokirjaa. Ari Turunen jäljittää inhimillisten tapojen historiaa teoksessaan Humalan henki ja Markku Asunnan Pajupillistä pikisirkkaan opettaa rakentamaan perinteisiä puuleluja.

Antisemitismin synkkää historiaa valottaa Eero Kuparinen teoksessaan Aleksandriasta Auschwitziin. Eero Ojanen ja Olli Jalonen kuvaavat elämyspohjaisesti suomalaisten historiaa teoksessa Kymmenen vuosituhatta. Atenan klassikkolöytö on Giovanni Pico della Mirandolan 1400-luvun lopussa kirjoittama pamfletti Ihmisen arvokkuudesta. Suomen kirjakaupan säätiö on valinnut Atenan Vuoden kustantajaksi 1999.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.