Mainos

Ateenassa taas pommeja lentokentällä ja suurlähetystöissä

Ateenasta on löytynyt jälleen pommipaketteja. Pommeja löytyi niin Sveitsin, Venäjän ja Bulgarian lähetystöistä kuin Ateenan kansainväliseltä lentokentältäkin. Poliisi räjäytti kaikki räjähteet hallitusti, eikä kukaan loukkaantunut.

Eleftherios Venizelos -lentokentän rahtiterminaalista illalla löydetyt paketit oli lähetetty Europol-poliisiorganisaatiolle ja EU:n oikeusistuimelle Luxemburgissa.

Lähetystöpommeista ensimmäinen löytyi Sveitsin suurlähetystöstä. Pommin sisältänyt paketti syttyi tuleen, kun lähetystön työntekijä avasi sen. Työntekijä selvisi kuitenkin vammoitta.

Samanlaiset pakettipommit saapuivat myös Venäjän ja Bulgarian lähetystöihin. Poliisi räjäytti ne.

Lisäksi poliisi pysäytti kaksi epäilyttävää pakettia, jotka olivat matkalla Chilen ja Saksan lähetystöihin. Myös niistä löydettiin räjähteitä.

Poliisi epäilee pommeista äärivasemmistolaisia kaupunkisissejä, jotka taistelevat Kreikan hallitusta ja poliisia vastaan. Eilen poliisi pysäytti neljä pakettipommia, jotka oli osoitettu Ranskan presidentille Nicolas Sarkozylle sekä Meksikon, Belgian ja Hollannin suurlähetystöihin Ateenassa.

- Näyttää siltä, että tämä on jatkumoa eilisistä iskuista ja sissit ovat tämän takana. Tutkinta on kuitenkin edelleen kesken, kertoi poliisin tiedottaja Thanassis Kokkalakis.

Kreikan kaupunkisissien pommi-iskut on yleensä suunniteltu aiheuttamaan vain aineellista vahinkoa. Control Risk -tutkimuslaitoksen asiantuntijan David Lean mukaan näidenkään pommien ei todennäköisesti ollut tarkoitus tappaa ketään.

- Arvelen, että pommit olivat sellaisia, että ne oli melko helppo huomata. Siksi hyökkääjät luultavasti lähettivät ne "pehmeämpiin" lähetystökohteisiin eivätkä Kreikan hallituksen rakennuksiin tai tarkkaan vartioituihin Britannian tai Yhdysvaltojen lähetystöihin, Lea sanoi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Risto Puolimatkan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.