Mainos

Ateenan turvatoimia kiristetty

Madridin tapahtumat ovat tiukentaneet tulevien kesäolympialaisten turvallisuussuunnitelmia.

Elokuussa Ateenassa järjestettävien kesäolympialaisten turvatoimia on kiristetty Madridissa tapahtuneiden pommiräjähdysten jälkeen.

-Turvallisuussuunnitelmaa on tiukennettu, maan puolustusministeri Spilios Spiliotopoulos myönsi tänään.

Kreikan television mukaan turvatoimissa on jo nyt tehty sekä näkyviä että näkymättömiä toimenpiteitä Madridin tapahtumien johdosta. Esimerkiksi Ateenan kolmen maanalaisen linjan valvontaa on lisätty. Maanalaisen valvontaa varten kisajärjestäjät ovat asentaneet valmiiksi sata valvontakameraa, jotka oli tarkoitus ottaa käyttöön vasta vähän ennen olympialaisten alkua. Nyt kamerat ovat Madridin tapahtumien johdosta aktivoitu heti käyttöön.

Kreikan hallitus on tänään myös ilmoittanut jättäneensä turvallisuusliitto NATO:lle virallisen pyynnön avustaa olympialaisten turvajärjestelyissä. Ulkoministeriön mukaan NATO:n panos pitäisi sisällään asiantuntija-apua ilma- ja merivalvonnassa sekä mahdollisia joukkotuhoaseita vastaan.

Ateenan olympialaisten turvatoimia harjoitellaan koko ajan kisakaupungissa. Tiistaina alkoivat suurharjoitukset, joihin osallistuu 1 500 kreikkalaisen turvahenkilön lisäksi 500 amerikkalaista turvamiestä sekä edustajia kuudesta muusta maasta, muun muassa Saksasta.


(Seitsemän uutiset 12.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.