Mainos

Ateenan mellakat jatkuneet toista päivää

Poliisi ja mielenosoittajat ovat ottaneet jälleen yhteen Kreikan pääkaupungissa Ateenassa. Poliisi käytti iltapäivällä kyynelkaasua laannuttaakseen toista päivää raivonneita mellakoita.

Kahakat saivat alkunsa eilen, kun suuri joukko mielenosoittajia kokoontui muistamaan vuosi sitten poliisin luodista surmansa saanutta 15-vuotiasta poikaa. Vuosi sitten pojan kuolema laukaisi maan pahimmat mellakat vuosikymmeniin.

Tänään tuhansien ihmisten joukko marssi parlamenttitalolle heitelleen poliisia kohden mitä käteen sattui. Useita autoja vaurioitettiin ja bussipysäkkejä rikottiin.

Koulut ja hallintorakennukset jouduttiin sulkemaan mellakoiden ajaksi, osaksi sen vuoksi että viranomaiset halusivat itsekin ottaa osaa mielenosoituskulkueisiin. Mielenosoittajat vastustavat maan taloudellista eriarvoisuutta ja laajaa työttömyyttä.

Tämänpäiväisissä mellakoissa on loukkaantunut kaksi poliisia. Noin 30 mellakoitsijaa pidätetty. Viikonlopun jäljiltä poliisin huostassa on 400 mellakoitsijaa.

Kreikan hallitus oli varautunut viikonlopun ja alkuviikon mellakoihin jalkauttamalla Ateenan kaduille yli 6 000 poliisia. Laajalla operaatiolla haluttiin estää edellisvuoden kaltaiset tuhot. Tuolloin mellakoista aiheutui miljoonien eurojen vahingot.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.