Mainos

Asuntorakentaminen vilkastumassa

Asuntorakentaminen on elpymässä pääkaupunkiseudulla vuonna 2010. Sama ei kuitenkaan koske toimitilarakentamista ja myös vuokra-asuntotuotannon pelätään vähentyvän.

Löydä unelmiesi asuntoJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Pääkaupunkiseudun asuntorakentamisen odotetaan vilkastuvan kuluvan vuoden aikana, kertoo Asunto- toimitila- ja rakennuttajaliitto Rakli ry:n tuore suhdannekatsaus. Toisaalta vuokra-asuntotuotannon pelätään vähentyvän, kun valtion elvytystoimet päättyvät vuodenvaihteessa.

Aloitettavia rakennushankkeita on pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä selvästi enemmän kuin vuosi sitten. Uusien asuntojen tuotanto jää kuitenkin edelleen jälkeen asetetuista tavoitteista.

Toimitilapuolella on haettu runsaasti rakennuslupia liikerakennuksille, mutta rakentamista ei ole aloitettu. Toimistorakentaminen onkin Raklin mukaan käytännössä pysähdyksissä.

Asuntosijoittaminen kasvuun

Asuntomarkkinoiden kaupankäynnin odotetaan vilkastuvan tänä vuonna pääkaupunkiseudulla, mutta toimitilojen vuokramarkkinoilla on edelleen haasteita.

Pääkaupunkiseudun toimitilojen vajaakäyttöaste oli vuoden 2009 lopussa 12,3 prosenttia, mikä tarkoittaa yli miljoonaa neliömetriä tyhjää tilaa. Pahimmilla alueilla tyhjän tilan määrä on yli 20 prosenttia.

Kiinteistösijoitusmarkkinoilla kaupankäynti jäi viime vuonna alhaiseksi: alle 1,8 miljardin euron. Tänä vuonna myynnin odotetaan kääntyvän kasvuun, vaikka vuoden ensimmäisinä kuukausina kaupankäynti on ollut vielä melko verkkaista ja tehdyt kaupat pieniä.

Löydä unelmiesi asuntoJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.