Mainos

Asuntorakentaminen romahti alkuvuonna

Kokonaisuudessaan uudisrakennustöitä aloitettiin kuitenkin ensimmäisen kuuden kuukauden aikana kahdeksan prosenttia viimevuotista enemmän.

Asuntorakentamisen vuosia jatkunut kasvu kääntyi alkuvuonna laskuun. Tilastokeskuksen mukaan tammi-kesäkuussa aloitettiin vain 16 000 uuden asunnon rakennustyöt, mikä oli 12 prosenttia viimevuotista vähemmän.

Omakotitaloja rakennettiin vielä viimevuotiseen tahtiin, mutta rivi- ja kerrostaloasuntojen aloitukset vähenivät selvästi. Rivitaloasuntojen aloitukset vähenivät 800:lla ja kerrostaloasuntojen 1400:lla.

Kokonaisuudessaan uudisrakennustöitä aloitettiin tammi-kesäkuussa kuitenkin 8 prosenttia viimevuotista enemmän. Kasvu selittyy vilkastuneella liike- ja toimistorakentamisella sekä teollisuus- ja varastorakentamisella.

Aloitettujen teollisuus- ja varastorakennusten kuutiomäärät kasvoivat vielä huhti-kesäkuussakin 36 prosentin vauhdilla viimevuotisesta. Sen sijaan liike- ja toimistorakennusten aloitukset kääntyivät keväällä laskuun, mutta tammi-kesäkuun yhteenlaskettu kasvuprosentti oli 34.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.