Mainos

Asuntomarkkinoilta kuuluu kummia: Keinulauta rikki ja hinnat laskussa

Vuokra-asuntoja välittävä Vuokraturva uskoo, että vuokratason lasku jatkuu.

Yhtiön mukaan vuokrat laskivat kasvukeskuksissa kesäsesongin jälkeen yllättävän selvästi jo syyskuussa, yksiöitä lukuun ottamatta.

– Nyt kun tässä vaiheessa jo sekä vuokramarkkinoilla että asuntokaupan puolella tilanne on tällä lailla rauhoittunut niin kyllä se viittaa siihen, että todennäköisesti talvestakin on tulossa vuokramarkkinoilla suhteellisen rauhallinen. Täytyy muistaa sitten taas, että yksiöt elää omaa elämäänsä ja niistä on kysyntää ympäri vuoden, sanoo Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

Vuokraturva arvioi, että myös asuntokaupan puolella hintojen lasku jatkuu suurissa kaksioissa ja sitä isommissa asunnoissa. Korot ovat jo niin alhaalla, että niiden laskusta on tuskin tulossa piristysruisketta asuntokauppaan, ja eurokriisi on pikemminkin pahenemassa kuin ratkeamassa.

– Kyllä todennäköisesti matalapaine syvenee asuntomarkkinoilla vielä lähikuukausina, sanoo Metsola.

Varsinaista hintojen romahdusta Metsola ei kuitenkaan povaa.

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola kertoo, että tavallisesti asuntokaupan ja vuokramarkkinoiden välillä on ns. keinulautatilanne. Tämä tarkoittaa sitä, että jos asuntokauppa käy vilkkaasti, vuokramarkkinoilla on hiljaisempaa ja päinvastoin.

Nyt on kysyntä hiljentynyt yhtä aikaa sekä vuokra- että omistusasuntopuolella. Tämän arvioidaan kertovan siitä, että ihmiset lykkäävät päätöksiä ja seuraavat taloustilanteen kehittymistä.

– Yksinkertaisesti ei muuteta, ollaan nykyisessä asunnossa, ihmetellään tilannetta ja mietitään mitä tehdään, sanoo Metsola.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.