Mainos

Asuntolainojen korkovähennyksistä kiistaa

Veronmaksajat ja hallitus ovat eri linjoilla asuntolainojen korkovähennyksistä. Veronmaksajain Keskusliitto tyrmää hallituksen puolelta heitetyn ehdotuksen, että asuntolainojen korkovähennys poistettaisiin muilta kuin ensiasunnon ostajilta. Pääministeri Paavo Lipposen mielestä ministeri Suvi-Anne Siimeksen ehdotusta tulisi kuitenkin harkita uudelleen asuntomarkkinoiden hillitsemiseksi. Asuntoasioista vastaava ministeri näkee kuitenkin tärkeimpänä keinona tonttipolitiikan; mm. verohuojennukset tontinmyyjälle.

rakennustyomaa-tyomiehetlahelta


Asuntoasioista vastaava ministeri Suvi-Anne Siimes haluaisi hallitukselta toimia asuntomarkkinoiden hillitsemiseksi jo tänä syksynä. Yksi ehdotus on asuntolainojen korkovähennyksen poistaminen muilta kuin ensiasunnon ostajilta. Pääministeri Paavo Lipponen olisi valmis harkitsemaan ehdotusta. Siimes on sitä mieltä, että jonkinlainen rajaus tulevaisuudessa olisi syytä tehdä. Takautuvaa leikkausta ei hänen mielestä tarvitse kuitenkaan tehdä.

Veronmaksajien keskusliitossa ehdotus tyrmätään. Korkovähennyksiä on tällä vuosikymmenellä leikattu koko ajan. Yhteiskunnan tuki on taas mennyt pääosin vuokra-ja asumisoikeusasuntoihin. Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen sanoo, että keino on väärä koska asuntomarkkinoiden korjaamiseksi tarvitaan omistusasumista ja vapaarahoitteista asumista, pelkällä aravatuotannolla ei pärjätä.

Asuntoasioita vuosia seurannut virkamies on sitä mieltä, että liian vähäisen tarjonnan vuoksi rakentamista ei pidä häiritä millään tavalla. Neuvotteleva virkamies Risto Ranki kauppa- ja teollisuusministeriöstä sanoo, että suhdanneluonteisista verotempuista saattaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Asuntoja tarvitaan lisää, mutta ainakin suurissa kaupungeissa ongelmana on tonttipula.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.