Mainos

Asuntokauppa vilkasta

Suomen Hypoteekkiyhdistys arvioi, että suomalaiset ostavat nyt asuntoja loppuvuotta vilkkaammin. Yhdistys varoittaa ostajia kahden asunnon loukusta.

Asuntokauppa käy nyt loppuvuotta selvästi vilkkaammin, mutta ostajat ovat hyvin hintatietoisia ja varovat maksamasta asunnoista ylihintaa. Tiedot ilmenevät Suomen Hypoteekkiyhdistyksen julkistamasta asuntomarkkina-arviosta.

Hypoteekkiyhdistyksen mielestä asuntojen hinnat ovat tältä erää saavuttaneet kattonsa.

Asuntorahoittajan mukaan asuntojen hinnat ovat korkeita kaikilla muilla mittareilla katsoen paitsi verrattaessa hintoja käytettävissä oleviin tulotasoihin.

Hypoteekkiyhdistys muistuttaa, että asuntojen tulevassa hintakehityksessä avainasemassa on riittävästä tarjonnasta huolehtiminen. Monien muiden tavoin se odottaa viimeinkin ratkaisua kaavoituksen nopeuttamiseen.

Hypon asuntomarkkinoiden tilaa kuvaava lukema nousi 38,5 prosenttiin. Loppuvuodesta se oli 28 prosenttia. Ylikuumentumisessa maksimilukema on 100 prosenttia.

Hypoteekkiyhdistys neuvoo asunnonhankkijoita välttämään entistä tarkemmin kahden asunnon loukkuun jäämistä. Oman asunnon hintaa ei pidä yliarvioida, sillä monissa kohteissa maksettu kauppahinta on jäänyt "aika paljon" pienemmäksi kuin pyyntihinta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.