Mainos

Asuntojen rakentaminen lisääntyi yhä

Asuntojen rakentaminen jatkui loppukesällä edelleen viime vuotta vilkkaampana. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan aloitettujen asuinrakennuksen kuutiomäärä oli heinä-syyskuussa 15 prosenttia vuoden takaista suurempi.

Liike- ja teollisuusrakentamisessa tahti sen sijaan hiljeni. Liike- ja toimistorakennusten kuutiomäärä lähes puolittui vuotta aiemmasta. Teollisuus- ja varastorakennuksia laitettiin loppukesällä alulle yli neljännes edellisvuotista vähemmän.

Yhteensä uudisrakennustöitä käynnistettiin heinä-syyskuussa lähes 10 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä on 16 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan edeltävänä vuonna.

Koko vuoden urakat plussalle

Myös koko alkuvuoden osalta, eli tammi-syyskuussa, asuntorakentamisessa elettiin nousuaikaa. Tammi-syyskuussa aloitettiin noin 25 000 uuden asunnon rakennustyöt, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuosi sitten.

Myös liike- ja toimistorakennuksia alettiin kuutioilla mitattuna rakentaa enemmän kuin tammi-syyskuussa vuotta aiemmin. Kasvu johtui lähinnä pääkaupunkiseudulla ensimmäisellä vuosipuoliskolla aloitetuista kahdesta isosta liikerakennushankkeesta. Teollisuus- ja varastorakennusten kuutiomäärä sen sijaan supistui tammi-syyskuussa 16 prosenttia edellisvuodesta.

Kaikkiaan uudisrakennustöitä aloitettiin vajaan 28 miljoonan kuutiometrin verran eli kolme prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-syyskuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.