Asuntojen rakennusluvat lisääntyivät tammi-kesäkuussa

Tammi-kesäkuussa myönnettiin rakennuslupia kaikkiaan 19 500 uuden asunnon rakentamiseen eli 9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kerrostaloasuntojen luvat lisääntyivät 14 prosenttia ja omakotiasuntojen 8 prosenttia viime vuoden tammi-kesäkuusta. Rivitaloasunnoille lupia sen sijaan myönnettiin 4 prosenttia edellisvuotista vähemmän. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen rakennuslupatilastosta.

Koko uudisrakentamiseen lupia myönnettiin ensimmäisellä vuosipuoliskolla runsaalle 22 miljoonalle kuutiometrille, mikä oli 5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Liike- ja toimistorakennusten kuutiomäärä oli tammi-kesäkuussa lähes puolitoistakertainen vuotta aiempaan verrattuna. Myös teollisuusrakennusten lupakuutiot kasvoivat hieman. Maatalousrakennuksille ja julkisille palvelurakennuksille lupia sitä vastoin myönnettiin vähemmän kuin tammi-kesäkuussa vuosi sitten.

Kesäkuussa rakennuslupia myönnettiin kaikkiaan 4,6 miljoonan kuutiometrin verran, mikä oli 11 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.
(MTV3)
Lisätietoa Tilastokeskuksen sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat