Asuntojen korkeat hinnat ajavat lapsiperheitä pois Helsingin seudulta

Pääkaupunkiseudun lähikunnat markkinoivat itseään hyvillä liikenneyhteyksillä ja luonnonläheisyydellä. Muutto pääkaupunkiseudulta kehyskuntiin ja kauemmaskin yleistyy.

Helsingin tonttipula ja asuntojen korkeat hinnat ovat pistäneet monen lapsiperheen mietteliääksi asuinpaikkaa valittaessa. Muutto kehyskuntiin on jo yleistä ja elintilaa haetaan nyt kauempaakin.

Pääkaupunkiseudulta pois muuttavia ihmisiä havittelevat kunnat markkinoivat itseään nyt ennätysvilkkaasti. Tärkeimpinä valtteinaan ympäristökunnat pitävät hyviä liikenneyhteyksiä ja luonnonläheisyyttä. Kilpailu pääkaupungin muuttajista on kovaa. Uusia asukkaita tavoitellaan pitkälti halvoilla tonteilla, hyvillä liikenneyhteyksillä ja luonnonläheisyydellä.

Esimerkiksi viikonlopun Omakoti-messuilla Vantaalla kymmenet Etelä-Suomen kunnat houkuttelivat uusia asukkaita. 15-tuhannen asukkaan Janakkala markkinoi ja mainostaa itseään nyt enemmän kuin koskaan. 50-tuhannen euron markkinointibudjetti aiotaan ensi vuonna vielä kaksinkertaistaa muuttovoiton lisäämiseksi. Heinolassa kaupungin muuttotappion uskotaan kääntyvän pikkuhiljaa voitolliseksi ensi vuoden asuntomessujen ansiosta. Lisää mielenkiintoa Päijät-Hämeeseen tuo myös vuonna 2006 valmistuva Kerava-Lahti oikorata.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 26.10.2003)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja