Mainos

Asuntojen hintojen nousu hidastui

Vanhojen kerrostaloasuntojen hintojen nousu hidastui huhti-kesäkuussa. Asuntojen hinnat kohosivat tammi-maaliskuusta pääkaupunkiseudulla keskimäärin 2,2 prosenttia, muualla massa 3,2 prosenttia. Koko maassa asuntojen hinnat nousivat keskimäärin kolme prosenttia. Vanhojen kerrostaloasuntojen reaalihinnat ovat 80-luvun puolenvälin hintojen tasolla.

Viime vuoden toisesta neljänneksestä asuntojen hinnat ovat nousseet koko maassa 19 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla 26 prosenttia. Asuntokauppoja tehtiin huhti-kesäkuussa hieman enemmän kuin tammi-maaliskuussa.

Helsingissä vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat keskimäärin 1,8 prosenttia verrattaessa vuoden ensimmäistä neljännestä toiseen neljännekseen. Espoossa vastaava nousu oli 2,5 prosenttia ja vantaalla 2,3 prosenttia.

Tampereella ja Turussa hinnat nousivat 1,9 prosenttia. Hinnat pysyivät lähes ennallaan tai laskivat Oulussa, Vaasassa, Raumalla ja Kouvolassa.

Pääkaupunkiseudulla vanhasta asunnosta joutui huhti-kesäkuussa maksamaan noin 70 prosenttia enemmän kuin muualla Suomessa. Tiedot ovat Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen hintatilastosta, joka perustuu kiinteistönvälittäjiltä kerättyyn aineistoon.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.