Mainos

Asuntojen hinnoissa suuria eroja pääkaupunkiseudulla

Tuore tutkimus kertoo, että saamaan aikaan kun Helsingin kantakaupungin hintataso on noussut voimakkaasti, esimerkiksi Vantaalla edullisimpien alueiden keskimääräiset neliöhinnat ovat pudonneet 1970-luvun tasolle.

Pääkaupunkiseudun asuntojen hinnat ovat eriytyneet entisestään 1990-luvun uuden taloudellisen nousun myötä. Keskineliöhintojen alueelliset erot ovat suurempia kuin koskaan aikaisemmin, tänään julkistetusta tutkimuksesta ilmenee. Helsingin kantakaupungin hintataso on noussut voimakkaasti, kun taas Helsingin ja Vantaan edullisimpien alueiden reaalinen neliöhinta oli vuonna 2001 jopa halvempi kuin 1970-luvulla keskimäärin.

Helsingin kantakaupungin ulkopuolisten kerrostaloalueiden väliset hintaerot eivät ole kuitenkaan kasvaneet niin huomattavasti kuin pientaloalueiden. Eniten ovat nousseet Pohjois-Helsingin, Etelä- ja Keski-Espoon ja eräiden Vantaan pientaloalueiden neliöhinnat.

Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkija Henrik Lönnqvist ja Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara tarkastelevat pääkaupunkiseudun asuntohintojen pitkäaikaista kehitystä tutkimuksessaan Asuntomarkkinoiden vuoristorata.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 11.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.