Mainos

Asuntojen hinnat yhä nousussa

Pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat nousivat huhti-kesäkuussa 1,9 prosenttia, muualla Suomessa 1,8 prosenttia.

Asuntojen hinnat ovat jatkaneet nousuaan. Tilastokeskuksen mukaan vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat huhti-kesäkuussa keskimäärin 1,8 prosenttia edellisestä neljänneksestä koko maassa.

Pääkaupunkiseudulla hinnannousua kertyi 1,9 prosenttia ja muualla Suomessa 1,8 prosenttia.

Vuositasolla hinnat nousivat koko maassa keskimäärin 8,8 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla vastaava luku oli 9,8 prosenttia ja muualla 7,7 prosenttia.

Suurin hintaharppaus Kajaanissa

Kaupungeittain yli kolmen prosentin nousu vuoden toisella neljänneksellä kirjattiin Espoossa, Kauniaisissa, Seinäjoella, Mikkelissä ja Rovaniemellä. Suurin hintaharppaus koetteli Kajaania, jossa hinnat kallistuivat lähes kahdeksan prosenttia.

Joillakin alueilla kerrostaloasunnot kuitenkin halpenivat. Yli prosentin hinnanlasku nähtiin Lahdessa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Kokkolassa ja Joensuussa.

Ylivoimaisesti kalleimmat huoneistot ovat edelleen Helsingissä, jossa keskihinta kapusi runsaaseen 3000 euroon neliömetriltä. Espoossa ja Kauniaisissa vastaava luku oli noin 2300 euroa neliöltä.

Seuraaviksi tyyriimmät asunnot myytiin Tampereella ja Porvoossa keskihintaan vajaat 1900 euroa neliöltä. Vantaalla hinta oli runsaat 1800 euroa neliöltä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.