Mainos

Asuntojen hinnat nousussa pääkaupunkiseudulla

Omistusasuntojen hinnat ovat kallistuneet pääkaupunkiseudulla siinä missä vuokratkin. Asuntojen hinnat nousivat Helsingissä viime vuonna keskimäärin 23,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Asuntojen hintakehitystä on tilastoinut Helsingin kaupungin tietokeskus.

Vanhan kerrostaloasunnon neliöhinta oli Helsingissä viime vuonna keskimäärin 9780 markkaa, Espoossa ja Kauniaisissa 7830, Vantaalla 6200 ja pääkaupunkiseudun ympäristökunnissa 5000 markkaa. Koko maassa vanhat kerrostaloasunnot maksoivat keskimäärin 6520 markkaa neliömetriltä.

Yksiöistä maksettiin Helsingissä keskimäärin 10760 ja kaksioista 9250 markkaa neliömetriltä. Niiden neliöhinnat nousivat 1900 markkaa. Perheasuntojen hinnat taas nousivat keskimäärin 2140 markkaa neliöltä, ja niiden neliöhinta oli 9180 markkaa.

Omakoti- ja rivitalojen neliöhinnat olivat alhaisemmat kuin kerrostaloasuntojen, mutta hinnat nousivat kuitenkin 20 prosenttia edellisvuodesta. Rivitaloasuntojen sijainti vaikutti hintaan vähemmän kuin kerrostaloasuntojen.

Vanhojen kerrostaloasuntojen kauppoja tehtiin Helsingissä eniten eteläisessä ja läntisessä kantakaupungissa. Hinnat nousivat kuitenkin jyrkimmin ydinkeskustan ulkopuolella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.