Mainos

Asuntojen hinnannousu pysähtymässä

Viimeisen kymmenen vuoden aikana asuntojen hinnat ovat nousseet rakennuskustannuksia nopeammin. Nyt kesällä asuntojen hintojen nousu on kuitenkin pysähtynyt.

Viralliset asuntohintatilastot julkistetaan huomenna, mutta Huomenta Suomen haastattelemat asiantuntijat vahvistavat, että asuntojen hintojen nousu on pysähtymässä ja etenkin arvoasuntojen hinnat ovat jopa laskeneet.

Nordean pankinjohtaja Jussi Mekkosen mukaan asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet, tällä hetkellä keskimääräinen myyntiaika on 60 vuorokautta kun ennen kesää myyntiaika oli 50 vuorokautta.

Hintapyynnöt ovat myös muuttuneet hivenen realistisempaan suuntaan kalliimman hintaluokan asunnoissa.

Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Inhan mukaan käänne tapahtui kesällä. Takana on lähes 10 vuotta hinnannousua, hinnat ovat nousseet enemmän kuin rakennuskustannukset tai inflaatio. Inhan mukaan olisi hyvä mikäli hinnnanousu nyt taittuisi ja koittaisi vakaammat ajat.

Mekkonen ei pelkää koronnousua, sitä on odotettavissa korkeintaan muutama prosentin kymmennysosa, ja ensi vuoden lopulla hän jopa uskoo korkojen kääntyvän laskuun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.