Asuntoa etsivä, epäile liian täydellistä kämppää

Vuokra-asuntoa etsiessä kannatta olla varuillaan, sillä huijareita liikkuu myös asunnonvälityksen sivuilla.

Valoisa, kooltaan juuri sopiva kaksio, uusittu keittiö ja sijainti Helsingin kantakaupungista. Täydelliseen asuntoon kun lisättiin hinnaksi vain hieman reilu 600 euroa sähköineen päivineen, tarttui Susanna (nimi muutettu) välittömästi asuntoilmoitukseen.

Oikotie.fi-asuntopalvelussa näytillä ollut kämppä sai Susannan lähettämään välittömästi viestin kohteen ilmoittajalle. Asunto poistui palvelusta hyvin nopeasti hänen yhteydenottonsa jälkeen. Yhtä nopeasti tuli vuokranantajan vastaus:

Nimeni on Lars ja minä olemme Englannissa. Ensinnäkin, pyydän anteeksi, etten kirjoittaa suomeksi. Sanoisin Olen kotoisin Suomen (vanhempani ovat molemmat suomalaisia)...

Asuntoa vuokraava Lars kertoo saaneensa uuden työn, eikä siksi voi enää tulla Suomeen pitämään kiinni sukujuuristaan.

– Olin tuossa vaiheessa jo hyvin epäileväinen, mutta kun luin pitkää sähköpostia parin ystäväni kanssa, he eivät nähneet viestissä mitään outoa, Susanna kertoo.

Huijaukseksi tuo unelmakämppä kuitenkin osoittautui. Parin sähköpostin jälkeen "Lars" halusi saada takuuvuokran ja ensimmäisen kuukauden vuokran tililleen. Sen jälkeen... Lue koko juttu!

MTV3 - Niko Ranta

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja