Mainos

Asunnottomuuden kasvu Helsingissä ennätysnopeaa - monet ei-helsinkiläiset päätyvät kaduille

Asunnottomuus lisääntyy Helsingissä nopeammin kuin koskaan 2000-luvun aikana.

Viime vuoden loppuun mennessä asunnottomien määrä on noussut lähes 750:lla - ylittäen jälleen 4000 rajan.

– Jos katsoo tätä yksittäisen vuoden kohdalta, niin kyseessä on erittäin dramaattinen nousu. Tämä kertoo myös siitä, että asunnottomien kasautuma on kertynyt useammalta vuodelta, arvioi erityisasiantuntija Peter Fredriksson ympäristöministeriöstä.

Helsinkiläinen Jenni Nylén asui vielä viime vuoden puolella osittain roskiksissa - kunnes pääsi Hietaniemen palvelukeskukseen

– Kyllä tämä paikka on pelastanut minut. Olin menossa aika huonoon suuntaan. Välillä pelotti, että joku avaa roskiksen luukun ja ajaa pois, kertoo Nylén.

Nylenin onni on helsinkiläisyys. Täten häntä ei koske hätämajoitussääntö, jonka mukaan kahden yön jälkeen ulkopaikkakuntalaisille osoitetaan rautatieasema ja annetaan paluulippu kouraan.

Asunnottomia päivittäin tapaavat työntekijät pitävät ohjeistusta ontuvana. Heidän mukaansa tilanne on johtanut siihen, että moni jää lopulta pääkaupungin kaduille.

Asiantuntijoiden mukaan juuri ulkopaikkakuntalaisten ja ulkomaalaisten asunnottomien määrä onkin Helsingissä kasvanut viime aikoina.

(MTV3)

Katso Joonas Lepistön juttu (Seitsemän uutiset 20.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.