Mainos

Asunnottomien tilanne kurjistunut

Nousukausi on pahentanut asunnottomien tilannetta. Kuntien ennakkotitietojen mukaan asunnottomien määrä on jatkanut kasvuaan ainakin Tampereella ja Helsingissä. Asunnottomuuden on myös joissakin kaupungeissa havaittu kestävän aiempaa kauemmin. Eniten vakituista majapaikkaa vailla olevia on yhä Helsingissä, jossa asunto puuttuu noin 4 500 ihmiseltä.

Asunnoton

Asunnottomien tilanne ei helpottunut suurissa kaupungeissa viime vuoden aikana. Kuntien ennakkotietojen mukaan asunnottomien määrä jatkoi kasvuaan ainakin Helsingissä ja Tampereella. Tampereella valtakunnallisesti vertailtavissa oleva asunnottomien kokonaismäärä nousi vuoden 2000 aikana 645:een eli vajaat kymmenen prosenttia. Eniten kasvoi tuttavien ja sukulaisten luona asumaan joutuvien yksinäisten määrä.

Vajaa puolet maan asunnottomista löytyy yhä Helsingistä. Viime vuonna yksinäisten helsinkiläisasunnottomien määrä hipoi jo 4 500:aa. Asunnottomien sekä yömajoissa tai tilapäisesti laitoksissa asuvien määrä ei kääntynyt viime vuonna laskuun myöskään muissa aiempina vuosina asunnottomuustilastojen kärjessä olleissa kunnissa. Turussa asunnottomien määrän arvioidaan pysyneen yli 420:ssa eli vuoden 1999 tasolla. Väestömäärään suhteutettuna suuren asunnottomuuden Lahdessakin ollaan edellisvuoden tasolla, noin 430:ssä.

Asunnottomuus kasaa ongelmia

Tyypillinen asunnoton on yhä noin 40-vuotias mies, vaikka ilman asuntoa olevien nuorten ja naisten suhteellinen osuus on ollut kasvussa. Asunnottomaksi joutunut on yleensä myös menettänyt perheensä avioerotilanteessa tai joutunut työttömäksi. Osa asunnottomista on ns. moniongelmaisia, jolloin asunnottomuuteen liittyy päihde- tai mielenterveysongelmia. Entistä enemmän suurten kaupunkien asunnottomien joukossa on alkanut näkyä erityisryhmänä myös huumeongelmaiset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.