Mainos

Asunnottomat päihderiippuvaiset jäämässä taivasalle

Vaikeasti syrjäytyneille on hankala löytää tonttimaata, sillä harva haluaa esimerkiksi päihdeongelmaisia omalle asuinseudulleen.

Asunnottomien päihteitten käyttäjien tilanne on vaikeutunut Helsingissä. Pursimiehenkadun asuntola on suljettu remontin vuoksi eikä Herttoniemen ensisuoja pysty majoittamaan läheskään kaikkia yöpaikan tarvitsijoita. Muut asuntolat eivät puolestaan huoli asiakasta, joka on päihteiden vaikutuksen alaisena. Sään armoilla on jo arviolta neljäkymmentä alkoholistia ja narkomaania.

Nyt Herttoniemenkin paikka uhkaa mennä alta, kun ensisuojan tarvitsijoiden määrä on tuplaantunut. Yksityisen säätiön ylläpitämä Pursimiehenkadun ensisuoja nimittäin suljettiin alkukesällä remontin vuoksi eikä korvaavia paikkoja ole. Kaupunki helpottaa ensi alkuun tilannetta lopettamalla ruokailun järjestämisen Herttoniemessä, siten jo alkuhädästä selvinneitten uskotaan hakeutuvan muualle. Ensisuojan työntekijät eivät tähän usko.

- Ei mene enää kauaa että tulee pakkaset. En sitten tiedä että kuinka monta kuolemaa tarvitaan että jotain tapahtuu, kommentoi Herttoniemen ensisuojan ohjaaja Matias Antolainen.

Helsingin sosiaaliviraston toimistopäällikön Taru Neimanin mukaan tilanne on heidän tiedossa.

- Tällä hetkellä on käyty johdon kanssa neuvotteluja paikkojen hankkimiseksi. Yritämme löytää yhteistyökumppaneita, jotka olisivat kiinnostuneita ottamaan tämän tyyppisiä asiakkaita vastaan ja kenellä olis kenties kapasiteettia ottaa vastaan. Kaupungilla itsellä ei ole tämän tyyppisiä paikkoja eikä kiinteistöjä, joihin me saisimme näitä asiakkaita sijoitettua.

Ratkaisua etsitään, mutta kyse ei ole pelkästään rahasta. Vaikeasti syrjäytyneille kun on hankala löytää tonttimaata. Joitain vuosia sitten uutta asuntolaa suunniteltiin keskelle teollisuusaluetta, alueen yrittäjät kuitenkin valittivat asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jossa todettiin että syrjäytyneet kuuluvat tavallisen kansan keskelle. Kun asuntoloita kaavoitetaan taas asuinalueille, aloittavat paikalliset asukkaat saman valitustien.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.