Mainos

Asunnon muuttaminen tuloiksi nostaisi monen elintasoa

Suuri osa ikääntyneistä kotitalouksista voisi parantaa elintasoaan merkittävästi muuttamalla varallisuuttaan tuloiksi. Kiinteän varallisuuden purkamiseen tarkoitettujen tuotteiden markkinat ovat kuitenkin vielä kehittymättömät.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan tuoreen selvityksen mukaan omaisuuden muuttaminen tuloiksi hyödyttää etenkin niitä iäkkäitä, joilla on paljon varallisuutta, mutta joiden lakisääteinen eläke on pieni.

Useimpien suomalaisten varallisuus on melkein kokonaan kiinni omassa asunnossa. Asunto-omaisuuden purku onnistuu käänteisellä asuntolainalla tai -kaupalla. Tuotteissa on vielä vähän vaihtoehtoja.

- Käänteinen asuntolaina on varsin uusi tuote, josta on tarjolla vähän informaatiota. Nykyisiin tuotteisiin ei voi liittää indeksointia tai vaihtoehtoa, joka takaisi tuloja eliniän loppuun asti, sanoo Etlan tutkimuspäällikkö Tarmo Valkonen.

Suomen Hypoteekkiyhdistys toi käänteiset asuntolainat ja -kaupat Suomen markkinoille vuonna 2003. Niiden suosio on toistaiseksi ollut pientä.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 10.06.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.