Mainos

Asumistuki nousee, mutta tuen saajien määrä vähenee

Valtioneuvoston tämänpäiväisen päätöksen mukaan asumistuki nousee keskimäärin 14 markalla kuussa. Tuen saajien arvioidaan vähenevän 15000 taloudella.

Tuki nousee talouksilla, joiden asumiskustannukset nousevat, eli noin puolella tuen saajista. Kenenkään tuki ei markkamääräisesti laske, mutta reaalisesti tuen taso alenee hieman, koska omavastuuosuuksissa ei ole huomioitu indeksikorotusta.

Valtioneuvoston torstainen päätös ei muuta markkamääräisiä omavastuuosuuksia eikä varallisuusrajoja. Enimmäisasumismenoja korotetaan kustannuskehitystä vastaavasti 50 penniä neliöltä. Tuen arvioidaan olevan ensi vuonna keskimäärin noin 897 markkaa kuussa, kun se nyt on noin 883 markkaa kuussa.

Työllisyyden parantuessa ja tulotason noustessa tukea saavia talouksia arvioidaan olevan ensi vuoden lopussa noin 15000 nykyistä vähemmän eli 176500 perhettä.

Valtioneuvosto lähti päätöksessään siitä, että tukea maksetaan noin 200 miljoonaa markkaa vähemmän kuin mihin ensi vuoden budjetissa oli alunperin varauduttu, koska asumistuen ja toimeentulotuen yhteensovittaminen lykkääntyi. Rahaa asumistukiin käytettäisiin ensi vuonna 2070 miljoonaa markkaa. Kuluvana vuonna asumistukea maksetaan noin 2250 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.