Mainos

Asumistukea hakevia on nyt ennätysmäärä

Yleisen asumistuen hakemuksia tuli Kelaan viime vuonna lähes 450 000, mikä on yli 16 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Hakemusmäärä on ennätyksellinen sitten vuoden 1994, jolloin yleisen asumistuen käsittely siirtyi Kelan hoidettavaksi.

Kela arvioi, että työttömyyden lisääntymisellä on suuri vaikutus yleisen asumistuen hakemiseen. Yli puolet asumistuen saajista saa jotain työttömyysetuutta. Toisaalta hakemusmääriä on jonkin verran lisännyt myös se, että yleistä asumistukea on voinut hakea Kelalta verkossa toissavuoden syksystä lähtien.

Yleisen asumistuen saajien määrän kasvu on jatkunut alkuvuonna. Vuoden lopussa asumistukea sai lähes 162 000 ruokakuntaa, mutta tässä kuussa määrä on jo yli 165 000.

Uusista asumistukihakemuksista kuitenkin hylätään entistä suurempi osa. Viime vuonna kolmannes uusista hakemuksista hylättiin, kun taas viisi vuotta aiemmin hylkäysosuus oli runsas neljännes.

Asumistukihakemusten kokonaismäärässä ovat mukana sekä uudet hakemukset että tuen tarkistushakemukset. Viime vuonna uusia asumistukihakemuksia jätettiin kaikkiaan 144 600. Niitä on lähes 40 prosenttia enemmän kuin vuonna 2008.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.