Mainos

Asumismenot kasvavat kovaa vauhtia

17:13

Kotitalouksien asumismenot ovat kasvussa.

Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton Pellervon Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta selviää, että kotitalouksien asumismenot nousevat keskimäärin 3,1 prosenttia vuodessa seuraavan neljän vuoden aikana. Samalla asumismenojen osuus kotitalouksien käytettävissä olevista tuloista kasvaa.

Eniten kasvavat omistusasunnossa asuvien asumismenot. Tämä johtuu korkojen noususta, joka seuraa talouden ennakoidusta elpymisestä.

Asumismenoissa on suuria eroja eri puolilla maata. Lapsiperhe maksaa omasta kerrostaloasunnosta Helsingissä yli 2 000 euroa kuukaudessa, kun taas Kouvolassa vastaavan huoneiston kustannukset ovat alle 1 000 euroa.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella velallisten kotitalouksien kuukausittaiset lainanhoitomenot jäävät puoleen siitä, mitä ne ovat pääkaupunkiseudulla. Lyhennys ja korko kipuavat pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa kerrostalon perheasunnossa yli 1 000 euroon kuukaudessa, kun muualla Suomessa keskiarvo on noin 500 euroa.

Pellervon tutkimuksen mukaan Pori ja Kouvola ovat halvimpia asuinkaupunkeja vuokralla asuville kotitalouksille sekä velallisille omistusasujille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.