Mainos

Asumiskustannukset kiihdyttivät inflaatiota

Muun muassa asumiskustannusten sekä elintarvikkeiden ja ravintolahintojen kallistuminen kiihdyttivät inflaatiota toukokuussa, inflaatiota hillitsivät puolestaan puhelumaksujen sekä viihde-elektroniikan halpeneminen.

Asumisen kallistuminen kuten asuntojen hintojen nousu, vuokrankorotukset sekä korjaus- ja hoitokustannusten kohoaminen kiihdyttivät toukokuussa inflaatiota eli kuluttajahintojen nousua. Asumisen ohella polttoaineiden hinnankorotukset vaikuttivat inflaatioon lähes yhtä paljon.

Kuluttajahintoja nostivat myös elintarvikkeiden ja ravintolahintojen kallistuminen. Sitä vastoin puhelumaksujen sekä viihde-elektroniikan ja tietojenkäsittelylaitteiden halpeneminen viime vuodesta hillitsivät inflaatiota.

Tilastokeskuksen mukaan inflaatio kiihtyi toukokuussa 1,7 prosenttiin viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Huhtikuun inflaatioprosentti oli 1,3. Huhtikuusta toukokuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,1 prosenttia.

Tilastokeskuksen haastattelijat keräävät indeksiä varten viidestä sadasta hyödykkeestä 55 000 hintatietoa kuukauden puolivälissä. Lisäksi tuhatkunta hintatietoa kerätään keskitetysti.

Keskiviikkona julkistettujen ennakkotietojen mukaan Emu-maiden toukokuun inflaatio oli 2,5 prosenttia, kun sen huhtikuussa oli 2,4 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.