Mainos

Asuminen kallistui lamavuosina

Asumismenojen osuus kotitalouksien käytettävissä olevista tuloista kasvoi huomattavasti lamavuosien aikana, ilmenee ympäristöministeriön Tilastokeskukselta tilaamasta tutkimuksesta.

Vuonna 1993 taloudet käyttivät tuloistaan lähes 23 prosenttia asumiseen, kun kolme vuotta aiemmin osuus oli 18 prosenttia. Tulotaso ei lamavuosina noussut.

Eniten asumisesta maksavat velkaisissa omistusasunnoissa asuvat taloudet. Asuntovelkaisille talouksilla asumiseen kului keskimäärin noin kolmannes tuloista. Vuokra-asunnoissa asuneilla osuus oli runsas neljännes, mutta he olivat myös omistusasunnoissa asuneita pienituloisempia. Mitä nuorempia lapsia perheessä oli, sitä suurempi asumismenojen osuus oli tuloista.

Lamavuosien asumismenoja koskeva selvitys sisälsi myös tietoja siitä, mikä on asumismenojen osuus yksityisestä kulutuksesta eri OECD-maissa. Lamavuosina Suomi nousi OECD-maiden asumismenovertailussa keskivaiheilta kolmanneksi. Vuonna 1993 vain Ruotsissa ja Tanskassa asumismenojen osuus kulutuksesta oli Suomea suurempi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.