Mainos

Asukkaat tyytyväisiä asuinympäristöönsä

Suurin osa asuinympäristökyselyyn vastanneista suomalaisista on tyytyväisiä asuntoonsa, asuintaloonsa, pihaansa ja asuinalueeseensa. Huomautettavaa löytyy kyselyn mukaan muun muassa asuinalueen palveluista, pysäköintijärjestelyistä ja kerrostaloissa pihan oleskelu- ja leikkipaikoista. Ympäristöministeriö teetti viime vuoden lopulla kyselyn suomalaisten asuinympäristöjen laadusta ja asumisviihtyisyydestä yli 10 000 asukkaan taajamissa. Tilastokeskuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi lähes 1 900 henkilöä.

Kouluarvosanalla mitattuna asunto saa kyselyssä keskimäärin arvosanan 8+, asuinalue 8 ja piha 8-. Palvelujen saatavuus herätti kyselyssä eniten tyytymättömyyttä. Ykköstoiveena on ruokakauppa. Asuinalueen liikenneturvallisuuteen vajaa viidesosa vastaajista on tyytymättömiä. Lähes joka neljäs vastaajista on sitä mieltä, ettei 7-vuotias lapsi voi liikkua asuinalueella ilman saattajaa liikenteen vuoksi. Lähes kolmannes vastaajista pelkää liikkua asuinalueella yksin iltakymmenen jälkeen tai ei liiku ollenkaan iltaisin yksin.

Turvattomuutta ja pelkoja koettiin erityisesti naisten ja vanhusten keskuudessa. Naisista vajaa puolet ja 65-74-vuotiaista lähes kaksi kolmesta pelkää tai välttää kokonaan liikkumista yksin iltaisin. Tilastokeskus toteutti kyselyn puhelinkyselynä viime vuoden marraskuussa ja tulokset analysoitiin Suomen ympäristökeskuksessa. (STT)
Kirsi-Marja Peräkylä kyselee Helsinkiläisiltä, miksi kerrostaloasuminen miellyttää (1 07)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.