Mainos

Asukkaat osallistuvat Ateenan palojen sammutukseen

Kreikassa Ateenan koillispuolella eilen alkaneet metsäpalot eivät näytä talttuvan. Tuli uhkaa toistakymmentä esikaupunkialuetta ja on jo ehtinyt asuinrakennusten pihoille. Sadat ihmiset ovat joutuneet pakenemaan viime yönä kodeistaan.

MTV3:n toimittaja Sara Saure kertoo Ateenasta, että itäinen osa Attikan lääniä on julistettu palojen vuoksi hätätilaan.

- Tällä hetkellä Ateenan koillispuolella on jo ainakin kuusi isoa palopesäkettä ja toistakymmentä asuinaluetta on vaarassa. Palot ovat levinneet talojen pihoille, mutta uhreilta on toistaiseksi vältytty, Saure kertoo.

Tähän mennessä palon on arvioitu tuhonneen noin 13 000 hehtaaria maata. Palojen pelätään tuhoavan myös Marasonan historiallisen kaupungin maastoa. Palojen tieltä on jo evakuoitu asuinalueita, lastensairaala ja kesäleirejä. Eilen Kreikan armeija veti myös ilmatorjuntaohjuksia pois paloalueilta.

Apua tulossa jo muualtakin

Sammutustöissä käytetään muun muassa lentokoneita, helikoptereita ja armeijan vesitykkejä. Kreikka on pyytänyt palojen sammutukseen apua muilta mailta, ja lentokalustoa odotetaankin saapuvaksi Ranskasta, Italiasta ja Bulgariasta.

Paikallisilla on kova halu auttaa sammutustöissä:

- Asukkaat ja vapaaehtoiset työskentelevät oman henkensä uhalla sammutustöissä palomiesten rinnalla, Saure sanoo.

- Sammutustöitä vaikeuttavat voimakkaat kuuden boforin tuulet, jotka meteorologien mukaan talttuvat iltaan mennessä, mutta voimistuvat taas huomenaamulla.

Katso Merja Sundströmin juttu (Seitsemän uutiset 23.8.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.