Mainos

Asukasliitto etsii miljardien lisäystä asuntorahoihin

Asukasliiton mielestä valtion pitäisi peruuttaa vuoden 1999 asuntomäärärahoihin suunnitellut supistukset. Lisäksi Asuntorahastolle pitäisi antaa entistä laajemmat valtuudet hankkia rahoitusta suoraan rahamarkkinoilta.

Ajankohtaisia asuntopoliittisia kysymyksiä käsiteltiin tänään Tampereella Asukasliiton tilaisuudessa. Asukasliiton projektisihteeri Risto Pere kertoo, että valtion asuntomäärärahat pienentyvät kahdessa vuodessa 4 miljardia markkaa. Tämä merkitsee ensi vuodelle noin 10 000 asunnon vähennystä verrattuna vuonna 1997 aloitettuihin asuntoihin. Viime vuonna aloituksia oli noin 23 000.
-Vuoden 1999 asuntobudjettia on korjattava siten, että aravalainojen myöntämisvaltuutta lisätään 4 miljardia markkaa ja ns. jäädytykset 2 miljardista markasta on purettava viimeistään vuoden 1999 alusta.

Vasta näiden muutosten jälkeen määrärahat pysyisivät Pereen mukaan edes vuoden 1997 tasolla.

Muutto luo asuntopulaa

Asukasliiton laskelmien mukaan asuntojen kokonaistuotannon tulee nousta vuosittain 30 000 asuntoon, jotta asuntopulaa ja asuntomarkkinoiden kärjistymistä voidaan lieventää.

Muuttoaalto pääkaupunkiseudulle ja muihin suuriin asutuskeskuksiin on nostanut vuokria ja lisännyt asunnottomien lukua. Viime vuonna pääkaupunkiseutu sai muuttovoittona yli 9000 ihmistä. Helsingin osuus siitä oli liki 6000. Tampereen väkiluku kasvoi lähes 3000:lla ja Turun lähes 2000:lla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.