Mainos

Astronautti Kopra yllättyi suosiostaan Suomessa

Suomalaissukuinen astronautti Timothy Kopra on yllättynyt suosiostaan Suomessa. Kopra vierailee parhaillaan maassamme ja kertoi avaruuslennostaan maksuttomassa yleisötapahtumassa eilen tiedekeskus Heurekassa.

- Onhan tämä aika jännittävää. Minusta on hienoa, että saan jakaa kokemuksiani teille suomalaisille täällä, hyväntuulinen Kopra kertoi MTV:n Uutisille.

Viime vuonna avaruussukkula Discoveryn mukana avaruudessa vierailleen Kopran menestystä on seurattu Suomessa tarkasti. Myös tasavallan presidentti Tarja Halonen puhui Kopran kanssa hänen avaruuslentonsa aikana.

Kopran suku on kotoisin Karjalan Valkjärveltä

Kopran suku on kotoisin Karjalan Valkjärveltä, josta Timothy Kopran isoisä Antti lähti vuonna 1910 Yhdysvaltoihin. Timothyn isä Lennart Kopra puhui vielä sujuvasti suomea, mutta kielitaito ei periytynyt hänen pojalleen. Kopra on kuitenkin sanonut olevansa ylpeä suomalaisista juuristaan.

Kopralla oli avaruuslennollaan mukanaan suomalainen muistoesine, Kalevala-mitali, joka kuuluu Suomen Rahapajan lyömään Sydämeltään suomalainen -mitalisarjaan.

Kopra antaa avaruudessa käyneen mitalin presidentti Tarja Haloselle myöhemmin järjestettävässä tapaamisessa.

- On suuri kunnia saada tavata hänet, ja olen innoissani tapaamisesta, Kopra tiivistää.

Katso Risto Puolimatkan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.