Mainos

Astronautin avaruuspukua väljennettiin

Amerikkalainen astronautti Andy Thomas mahtui kuin mahtuikin avaruuspukuunsa, joka on elintärkeä hänen nelikuukautiselle oleskelulleen venäläisellä Mir-avaruusasemalla. Puvun sovitusvaikeuksien takia Thomasin jääminen Mir-asemalle uhkasi jo peruuntua eilen.

Thomas saapui Miriin amerikkalaisella Endeavour-sukkulalla, joka telakoitui asemaan sunnuntaina. Hänen on tarkoitus viipyä Mirillä toukokuuhun saakka ja korvata siellä oleva toinen amerikkalainen astronautti David Wolf.

Eilen syntyi kuitenkin pulma, kun Thomas alkoi pukea venäläistä avaruuspukua ylleen ja havaitsi sen liian pieneksi. Hän oli sovittanut hätätilanteissa tarvittavaa pukua Moskovassa jo joulukuussa, mutta jostain syystä se ei enää mahtunut päälle. Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallitus ehti jo varautua Mirin-operaation peruuntumiseen Thomasin osalta.

Venäläinen lennonvalvoja Viktor Blagov ilmoitti kuitenkin, että ongelma hoituu: pukuun saatiinkin lisää väljyyttä siirtämällä olan ja kainalon remmejä. Thomas oli avaruussukkulan komentajan mukaan yhtä hymyä, kun tehtävää ei tarvinnutkaan peruuttaa.
(STT-AFP-Reuters)


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja