Mainos

Astrid Thors folktingetin johtoon

Thors muistutti kiitospuheessaan, että ruotsinkielisten palvelujen turvaamiseksi on välttämätöntä myös käyttää niitä.

Kansanedustaja Astrid Thors valittiin tänään suomenruotsalaisten kansankäräjien uudeksi puheenjohtajaksi. Thors seuraa puheenjohtajan paikalla europarlamentaarikko Henrik Laxia. Thorsin valinta oli yksimielinen.

Thors sanoi kiitospuheessaan, että uuden kielilain säätämisen jälkeen kansankäräjien tärkeä tehtävä on valvoa, miten lakia toteutetaan käytännössä. Thors muistutti, että ruotsinkielisten palvelujen turvaamiseksi on välttämätöntä myös käyttää niitä.

- Tietääkö yksittäinen suomenruotsalainen, mitkä ovat seuraukset, jos hän käyttää tai ei käytä äidinkieltään terveyskeskuksessa tai verovirastossa? Thors korosti, että kielivalinnat vaikuttavat ruotsinkielisten palvelujen säilymiseen. Vain palvelut, joita kysytään, voidaan turvata.

Suomenruotsalaiset kansankäräjät eli folktinget on perustettu Suomen ruotsinkielisen väestön äänitorveksi. Se osallistuu lainvalmistelutyöhön ja antaa eri viranomaisille lausuntoja ruotsinkielistä väestöä koskevissa asioissa ja tiedottaa ruotsinkielen asemasta Suomessa. Toiminnassa on mukana edustajia kaikista eduskuntapuolueista, joilla on ruotsinkielistä toimintaa. RKP on perinteisesti ollut kansankäräjillä vahvin ryhmä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.