Mainos

Astmaviikolla puhutaan liikunnasta

Valtakunnallista astmaviikkoa vietetään alkavalla viikolla liikunnan merkeissä. Eri puolilla maata järjestetään liikunta- ja astma-aiheisia tapahtumia ja luentoja.

Keuhkovammaliiton maksuton astmapuhelin päivystää myös koko astmaviikon ajan maanantaista perjantaihin iltaviidestä iltayhdeksään numerossa 9800-4562. Asiantuntijat vastaavat myös homeasioita ja ilman epäpuhtauksia koskeviin kysymyksiin. Monissa apteekeissa voi käydä viikon aikana testauttamassa uloshengitystään PEF-mittarilla.

Astma on noussut jo verenpainetaudin jälkeen toiseksi yleisimmäksi, pitkäaikaista lääkehoitoa vaativaksi sairaudeksi Suomessa. Erityiskorvausta astmalääkitykseen sai viime vuonna jo 170 000 suomalaista. Kaikkiaan astmalääkkeitä käyttää lähes 300 000 suomalaista ja rahaa näihin lääkkeisiin kuluu vuosittain noin 400 miljoonaa markkaa, sanoo dosentti Timo Klaukka Kelasta. Samanaikaisesti kuin astma on lisääntynyt astmakuolleisuus on hiljalleen alentunut ja todella vaikeat astmatapaukset käyneet harvinaisemmiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.